[email protected]    +32 (0)3 369 94 00    Webwinkel met afhaalpunt in Schelle

Ingrediënt: Jojoba-olie (Simmondsia Chinensis zaadolie)

Als het over huid- en haarverzorging gaat, is ook jojoba-olie al meer dan honderd jaar een onmisbaar ingrediënt. Het wordt koudgeperst uit de zaden van een jojobaplant. Vroeger werd jojoba-olie frequent gebruikt door vooral indianen. Enerzijds om blauwe plekken alsmede snij- en brandwonden te verzorgen, anderzijds om het huid en de haren te behandelen en te verzachten.

Qua werking vertoont de olie opvallend veel gelijkenissen met de natuurlijke talg die wordt aangemaakt door ons lichaam. Jojoba-olie is rijk aan vitamine E en functioneert als een krachtige, natuurlijke antioxidant die het lichaam revitaliseert en de ontwikkeling van bacteriën afremt. Daarom wordt deze olie dikwijls gebruikt om de vorming van rimpels te verhinderen. En ook de toepassing binnen gezichtsreinigingsproducten is meer dan noemenswaardig; dankzij jojoba-olie worden overtollige oliën verwijderd en de natuurlijke huidoliën gevoed.

Ten slotte bevat jojoba-olie ook het anti-inflammatoire myristinezuur, waardoor deze ook geschikt is om reuma en artrose te behandelen.